محترم نثاراحمد غوریانی نامزد وزیر و سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان با حضور در خانه ملت, برنامه های کاری خود را تشریح نمود

yonus_shafaq
شنبه ۱۳۹۹/۹/۱ - ۱۴:۰
محترم نثاراحمد غوریانی نامزد وزیر و سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان با حضور در خانه ملت, برنامه های کاری خود را تشریح نمود

محترم نثاراحمد غوریانی نامزد وزیر و سرپرست وزارت صنعت و تجارت جمهوری اسلامی افغانستان با حضور در خانه ملت, برنامه های کاری خود را تشریح نمود و تاکید کرد که با عملی شدن این برنامه ها وضعیت صنعت و تجارت در افغانستان بهبود قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد.

متن بیانه محترم نثاراحمد غوریانی سرپرست وزارت صنعت و تجارت

بسم الله الرحمن الرحیم

جلالتمآب محترم رئیس صاحب مجلس، هیات محترم اداری، وکلای با عزت مردم افغانستان، مهمانان عالیقدر، خواهران و برادران!

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته!

از همه اولتر از اینکه اینجانب را منحیث نامزد وزیر وزارت صنعت و تجارت به خانه ملت اجازه حضور دادید تا خدمت شما برنامه های آینده وزارت صنعت و تجارت را ارایه نمایم، اظهار سپاس میکنم.

بجاست از اعتماد جلالتمآب محترم محمد اشرف غنی رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان و جناب محترم داکتر عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی برای سپردن این مسوولیت به اینجانب نیز اظهار امتنان نمایم.

وکلای محترم، خواهران و برادران!

وزارت صنعت و تجارت در راستای توسعۀ اقتصادی و رفاه اجتماعی از طریق رشد سکتور خصوصی با بلند بردن سطح تولیدات صنعتی و رشد تجارت در کشور، منطقه و جهان فعالیت دارد.

اخیراً سطح صادرات کشور با تطبیق برنامه های موثر انکشاف صادارت از جمله ایجاد و توسعه دهلیزهای هوایی و زمینی در مقایسه به سال های قبل افزایش یافته است، اما متاسفانه شیوع ویروس کرونا همانگونه که روند تجارت جهانی را مختل نموده؛ کشور ما را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

وزارت صنعت و تجارت برنامه های مشخص را برای بلند بردن سطح صادرات و ایجاد بیلانس متوازن بین صادرات و واردات کشور برای رشد اقتصاد، اشتغال زایی و کاهش فقر طرح و عملی مینماید.

برنامه های پیشنهادی اینجانب برای رشد سکتور صنعت و تجارت ذیلا توضیح می گردد:

الف : در عرصۀ توسعۀ تجارت و رشد صادرات

در استراتیژی ملی صادرات افغانستان، شش سکتور اساسی برای افزایش صادرات و ارتقای ظرفیت رقابتی آنها شناسایی شده است, که عبارت اند از: میوه‌جات خشک و مغزباب، میوه جات تازه و سبزیجات، زعفران، سنگ مرمر، گرانیت، قالین، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی.

وزارت صنعت و تجارت امکانات بازاریابی برای سکتورهای مذکور را شناسایی و زمینۀ صادرات آنها را فراهم میسازد. فعالیت های مربوطه عبارتند از:

1- توسعۀ صادرات از طریق دهلیزهای هوایی و زمینی

این وزارت دهلیزهای هوایی را با ایجاد خطوط جدید کارگو و ترانسپورت زمینی، توسعۀ میدهد. همچنان، برای صادرات بیشتر کالاهای تجارتی که در کشور تولید میگردد بازاریابی نموده و موانع فرا راه صادرات را در دهلیز های هوایی و زمینی رفع و طرح های مشخص را عملی خواهد نمود.

2- تصدیق دهی تجارتی مطابق معیار های سازمان تجارت جهانی (WTO)

این وزارت سیستم معیاری تصدیق دهی کیفیت اموال صادراتی کشور را در همکاری با نهاد های ذیربط و بخش خصوصی مطابق به معیار های سازمان جهانی تجارت ایجاد مینماید, تا بتوان از طریق یک چتر واحد برای تجار، خدمات تصدیق دهی را ارائه نمود.

3- ساده سازی پروسه های گمرکی

وزارت صنعت و تجارت یکجا با وزارت محترم مالیه و سکتور خصوصی مطابق معیار های بین المللی، یک سیستم واحد طی مراحل گمرکی را ایجاد مینماید و مقررات پیچیده و طولانی را مرفوع نموده و تسهیلات لازم را در صادرات محصولات تجارتی به میان میاورد.

4- صادرات میوه و سبزیجات

به منظور رشد صادرات میوۀ تازه و خشک و سبزیجات با همکاری سکتور خصوصی یک مرجع تجارتی برای صادرات آن ایجاد خواهد شد. این مرجع در افزایش سطح صادرات تسهیلات لازم را به میان آورده که از ضیاع محصولات جلوگیری بعمل خواهد آمد.

5- اعتبار دهی به محصولات افغانی از طریق ایجاد برندهای افغانی

وزارت صنعت و تجارت در راستای ایجاد برندهای افغانی و اعتبار دهی به آن سکتور خصوصی را تشویق و از آن حمایت می نماید، بلخصوص سکتور های مانند صنایع دستی، قالین، زعفران و دیگر سکتورهای که در بازار منطقه و جهان مرغوب اند.

6- ایجاد سهولت های ترانزیتی برای صادرات و واردات

وزارت صنعت وتجارت سعی مینماید تا تمام مواد موافقتنامه های ترانزیتی و تجارتی موجود با کشور های همسایه و منطقه را عملی و مشکلات تاجران را در بنادر مرفوع سازد. در ضمن برای طرح موافقتنامه های جدید با کشور های منطقه و جهان کار خواهد نمود.

ب: در عرصۀ رشد و توسعۀ صنعت

یکی از اهداف عمده وزارت، رشد صنعت و تقویت سکتور خصوصی وارتقاء ظرفیت تولید در کشور از طریق حمایت نمودن از صنعتکاران، بخصوص تشبثات کوچک و متوسط میباشد. برای رسیدن به این هدف ایجاد و توسعۀ پارک‌های صنعتی در اولویت کاری این وزارت خواهد بود.

فعالیت‌های پلان شده در این عرصه متمرکز به حمایت صنعتکاران و متشبثین خصوصی غرض, تشویق و حمایت آنها در مقابل رقابت‌های ناسالم کشورهای صادر‌کننده به افغانستان نیز میباشد.

فعالیت‌هایی که قرار است در این عرصه صورت گیرد را میتوان به طور ذیل خلاصه نمود:

1- ایجاد سیستم موثر زیر بنایی پارکهای صنعتی

در روشنایی پالیسی های وزارت صنعت و تجارت، از ایجاد پارکهای صنعتی جدید مطابق به سیستم های معیاری، دیزاین و بطور شفاف از طریق سیستم دیجیتالی در اختیار سرمایه گذاران بخش سکتور خصوصی قرار خواهد داد.

2- فروش زنجیره ای محصولات در داخل کشور

ایجاد یک نهاد زنجیره ای معیاری برای فروش محصولات داخلی در سراسر کشور و تشویق هموطنان برای مصرف محصولات داخلی باعث میگردد تا زمینۀ کاریابی برای هزاران جوان فراهم گردد و از جانب دیگر زیادترین محصولات کشور در داخل کشور به فروش برسد.

ج. در عرصۀ جلب و جذب سرمایگذاری

جلب و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی باعث ایجاد اشتغال، ورود سرمایه‌ به کشور و انتقال تکنالوژی و مهارت‌ به شرکت‌ها و یا کارکنان داخلی میگردد. این وزارت برای جلب فرصت‌های سرمایه‌گذاری متشبثین داخلی و خارجی برنامه های مشخص حمایتی و تسهیلات لازم را نظر به سطح سرمایه گذاری شان عملی مینماید که عبارت از برنامه های ذیل میباشد.

1- ارتقای ظرفیت سکتور خصوصی

این وزارت با همکاری و هماهنگی سکتور خصوصی و نهادهای ذیدخل جهت بلند بردن سطح آگاهی‌دهی سکتور خصوصی پیرامون بازارها، معیارها, استندردها, قوانین و مقررات بین المللی تجارت کار خواهد نمود.

با تطبیق برنامه های مشخص به هدف تقویت و حمایت از تشبثات کوچک و متوسط, بخصوص متشبثین زن، زمینۀ ارتقای ظرفیت آنان مساعد میشود.

2- مصئونیت تجار و سرمایه گذاران

برای حفاظت جانی، مالی و حقوقی تاجران, مولدین و سرمایه گذران در کشور, این وزارت برنامۀ مصئونیت را در هماهنگی با ادارات ذیربط عملی نموده، مقررات و لوایح را طرح و از فرار سرمایه ها؛ جلوگیری خواهد نمود.

3- فراهم نمودن بسته های حمایتی برای سکتور خصوصی

این وزارت از ایجاد بسته های حمایتی به همکاری نهادهای مربوطه و تمویل کنندگان پشتیبانی نموده و تسهیلات لازم را فراهم خواهد نمود.

4- ایجاد سیستم ثبت و راجستر سرمایه گذاری الکترونیکی

وزارت صنعت و تجارت ثبت و راجستر الکترونیکی سرمایه گذاری را بمنظور حمایت هرچه بیشتر متشبثین عملی خواهد نمود تا از فساد و ضیاع وقت جلوگیری شده و باعث تشویق بیشتر سرمایه گذاری در کشور گردد.

5- ایجاد مرکز مشورتی سرمایه گذاری

این وزارت مرکز مشورتی سرمایه گذاری را بمنظور طرح فرصت های سرمایه گذاری و رهنمایی متشبثین ایجاد خواهد نمود تا سکتور خصوصی به معلومات مورد نیاز دسترسی آسان داشته باشند.

وکلای با عزت خانۀ ملت!

به شما بهتر معلوم است که بنده نیز به نمایندگی از مردم افغانستان، افتخار وکالت در خانۀ ملت و یک دور همصنف بودن با شما بزرگواران را داشته ام . همچون شما؛ رنج, درد و مشکل مردم خود را با تمام وجود لمس میکنم و برای همین آرزو دارم تا خادم خوب و صادق برای مردم خویش و همکارخوب به خانه ملت باشم.

اینجانب بیشتر از بیست سال در سکتور خصوصی در عرصۀ صنعت و تجارت در داخل وخارج از کشور کار نموده وتجربه کافی در این سکتور را دارا میباشم.

از مشکلات سکتور خصوصی و برنامه های دولت در کشور کاملا آگاه هستم، من یگانه راه بهبود اقتصاد کشور، اشتغال زایی و کاهش فقر را، رشد سکتور صنعت و تجارت میدانم.

اجازه دهید با همکاری و پشتیبانی تک تک شما نمایندگان شریف ملت بتوانم, برنامه های جامع، افغانستان شمول را در خصوص رشد تجارت و صنایع در کشور از ورق به عمل بیاورم تا از این طریق سطح اقتصادی مردم بهبود و فقر کاهش یابد.

حمایت شما و تلاش صادقانه ای ما میتواند, همۀ, را به هدف اساسی ما که رفاه اقتصادی هموطنان عزیزمان است، برساند .

تل دوی افغانستان زنده باد افغانستان یشه سین افغانستان

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۳/۱/۲۰ - ۱۱:۵۸
Background image

د صنعت او سوداګرۍ وزارت سرپرست د چارو ادارې د پانګونې له رئيس سره وکتل

د صنعت او سوداګرۍ وزارت سرپرست الحاج نورالدين عزيزي د چارو ادارې د پانګونې د اسانتيا له رئيس انجينر احمد ضيا خالد او مل پلاوی سره په خپل کاري دفتر کې وليدل

شنبه ۱۴۰۳/۱/۱۸ - ۱۳:۲۹
Background image

د تازه میوو او سبزیو واردونکو سوداگرو سره لیدنه

د صنعت او سوداګرۍ وزارت مرستیال ښاغلي مولوي قدرت الله جمال د تازه میوو او سبزیو واردونکو سوداګرو سره وکتل

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۹ - ۱۸:۳۶
Background image

د افغانستان او پاکستان ترمنځ د سوداګرۍ او ټرانزیټي اسانتیاوو په اړه دوه اړخیز هوکړه

د صنعت اوسوداګرۍ وزارت سرپرست الحاج نورالدین عزیزي په مشرۍ د افغانستان اسلامي امارت د پلاوي او د پاکستان د اسلامي جمهوریت  د سوداګرۍ وزارت د مرستیال محمد خرم اغا په مشرۍ  پلاوي ترمنځ. . .

BACK TO NEWS