رئیس جمهور غنی: دولت متعهد به حمایت از متشبثین می باشد
نشستی تحت ریاست محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان، روی طرح تقویت تشبثات جدید و کوچک، بحث کرد.
در این نشست که قبل از ظهر امروز در ارگ انجام شد، ابتدا اجمل احمدی سرپرست دافغانستان بانک، طرح متذکره را در سه بخش تشریح کرده، گفت که این طرح به تمام مشکلات و پیشنهادات در زمینه حمایت مالی و اجتماعی تشبثات جدید و کوچک و اصلاحات تشکیلاتی آن، رسیدگی می کند.
اجمل احمدی گفت که در جریان قرنطین ناشی از ویروس کرونا، تشبثات جدید و کوچک به مشکلات مواجه شدند که دولت به منظور حل مشکلات مالی آنان، صندوق قرضه دهی را ایجاد می کند. همچنان وزارت مالیه در خصوص ایجاد میکانیزم بخاطر معاف نمودن مالیه و جریمه مالیاتی و افزایش هماهنگی میان دولت و سکتور خصوصی، برنامه مشخص دارد.
بعداً خانجان الکوزی به نمایندگی از اتاق تجارت و سرمایه گذاری، محمد حسن سپاهی رئیس اتحادیه کسبه کاران، احمد فهیم دیدار به نمایندگی از اتاق تجارت، رحیم الله سمندر نمایندۀ اتاق صنایع و معادن، حسینه صافی سرپرست وزارت امور زنان، ندیمه سحر رئیس عمومی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، عبدالهادی ارغندیوال سرپرست وزارت مالیه و عبدالکریم ملکیار معین وزارت صنعت و تجارت، پیشنهادات و خواست های شان را به جلسه شریک ساختند.
آنان از دولت بخاطر کاهش زیان های مالی تشبثات جدید و کوچک در جریان شیوع ویروس کرونا، تشکر کردند و از ایجاد صندوق قرضه دهی به متشبثین، معاف نمودن جریمه مالیاتی و طرح افزایش هماهنگی میان دولت و سکتور خصوصی، قدردانی کردند.
رئیس جمهور غنی پس از استماع صحبت های آنان، فعالیت سکتور خصوصی در جریان ویروس کرونا را مورد تمجید قرارداد و گفت که مدیریت صندوق قرضه دهی مهم است و به منظور واضح ساختن معیارهای کمک به متشبثین زیانمند، باید پیشنهادات مشخص صورت گیرد تا به اساس آن در جلسۀ آیندۀ شورای عالی اقتصادی فیصله اتخاذ گردد.
رئیس جمهور به وزارت مالیه هدایت داد که پیشنهادات مشخص را در زمینۀ میکانیزم جرایم مالیاتی و معاف نمودن کرایه جایدادهای دولتی در جریان قرنطین، به جلسۀ آیندۀ شورای عالی اقتصادی ارائه کند تا بر اساس آن دولت تصمیم روشن اتخاذ نماید.
رئیس جمهور کشور گفت که برای صندوق قرضه دهی، قواعد مشخص گردد که در غیر آن فاجعه مالی به میان خواهد آمد و بدون شفافیت، امور صندوق دورانی شده نمی تواند.
رئیس جمهور غنی در اخیر سخنانش گفت که دولت با تمام اصناف بحث واضح می نماید و با توجه به خواست ها و مشکلات آنان، زمینه تقویت بیشتر تشبثات جدید و کوچک، فراهم خواهد شد.